Lækker utraditionel vinterkage
Liv Martine har lavet en virkelig lækker julekage som er pyntet med hvid chokolade, bestående af en mandelbund m. kanelkaramel – fyldet er æblegele og karamelmouse. Vi kan varmt anbefale at prøve kagen.
Metoden er:
Husblas opløses. Æblesaft og sukker hældes i gryde, der opvarmes – husblasen hældes heri, sammen med rød farve. Æblegelen skal i en form, der passer til kagens størrelse; det tager ca. halvanden time. Mandlerne skal ristes og blendes (husk i “pulser”, så det ikke bliver til olie) – æggehviderne piskes stive sammen med sukker (lidt som flødeboller) og nødderne vendes ned i blandingen. Det bliver godt og luftigt. Springformen sættes med bagepapir under, og halvdelen af mandel/æggehvide massen skal ned i formen og bages i ovnen. Færdig karamel-masse hældes på, med lidt kanel på toppen, derefter hældes resten af mandel-æggehviden i og den bages i.
Karamelmousen laves ved at sukker og vand koges op, æggeblommer piskes, den varme vand-sukker-blanding hældes i og husblas tilsættes den varme sukker/ægge-blanding. Den færdige karamelmasse (se video) blandes i og halvpisket flødeskum blandes i. Derefter tages mandelbunden og æblegelen og fyldes ovenover karamel-mousen. Når alt momsen er på, skal kagen på køl så momsen størkner.
Liv Martine er rigtig god til at lave fondant-pynt; hvis man ikke kan finde ud af det, så kan man lade være – kagen ser lige så flot ud uden. Slutteligt fordeles der hvid chokolade ud over hele kagen som får lov til at løbe ned over kagens sider.
Den fulde opskrift kan findes enten på Liv Martines video, eller på Dr. Oetkers hjemmeside og opskrift-app.
Se videoen for opskriftlisten og metode.